Site Overlay

Kako učinkuje šampon proti izpadanju las

Čeprav je najbolje, da za zdravo rast las poskrbimo z pravilno prehrano od znotraj je zagotovo mogoče na kvaliteto lasišča vplivati tudi z zunanjim hranjenjem las, kot je uporabljati šampon proti izpadanju las ter različne maske s katerimi ponudimo lasem dodatna hranila za boljšo rast. Pomembno je torej, da uporabljamo šampon proti izpadanju las, ki omogoči pospešen proces hranjenja lasnih korenin in tako vpliva na rast las, saj spodbudi proizvodnjo glikogena, ki spreminja hrano v lasni čebulici v energijo ali lahko ji enostavneje rečemo kar glukozo. 

Čemu je namenjen torej šampon prosti izpadanju las in kako ga pravilno in najbolje uporabljamo?

Namenjen je :

  • ponujanju dodatne hrane lasnim koreninam in tako spodbuja hitrejšo in boljšo rast močnejših las že iz podkožja
  • dodatno krepi sama lase in njihova vlakna, ki so že izraščena in daje videz zdravih las, polnih energije in videz večjega volumna
  • posledično zaradi močnejših in zdravih las šampon proti izpadanju las preprečuje izpadanje oslabelih in šibkih las

Za sijoče in zdrave lase je priporočljivo, da nanesen šampon nanesemo na vlažno lasišče in ga nežno vtremo, pustimo na laseh vsaj tri, lahko pa tudi pet minut. Tako bodo imeli lasje in lasišče možnost, da iz nanešen šampon prosti izpadanju las učinkuje in se lahko vse snovi vsrkajo v kožo, lasne mešičke in lase. Po potrebi lahko postopek ponovite tudi dvakrat in tako ponudite izdatno hranjenje. Na koncu, kot pri vsakem šamponiranju dobro izperemo vsebino z las in lasišča. 

Kako učinkuje šampon proti izpadanju las

Sestavine, ki jih vsebuje šampon prosti izpadanju las, se med seboj glede na proizvajalca zelo razlikujejo. V nekaterih najdemo eterična olja sončničnih semen, limonske trave in mentola v drugih izvlečke hmelja  in prosa v tretjih pa biotin in hidrolate shisandre, ki vsebuje veliko vitamina E in C. Zatorej je pomembno, da najdemo šampon proti izpadanju las, ki nam ustreza in na našem lasišču ter prikazuje uspešne rezultate. 

Copyright © 2024 Odprta Slovenija. All Rights Reserved. | Catch Sketch by Catch Themes