Site Overlay

Strešniki so pika na i našemu domu

Strešniki, ki krasijo objekte, še zdaleč niso namenjeni samo krašenju oziroma dekoraciji. V prvi vrsti morajo poskrbeti za varnost objekta oziroma strehe. Izbrani pa morajo biti zelo preudarno. Izbira primerne strešne kritine je namreč odvisna od številnih kriterijev, ki se jih je treba nujno posluževati.

Izbira strešnikov je na primer odvisna tudi od vrste podnebja oziroma od vremenskim pogojev. Pri izbiri pa se moramo ozirati tudi na svojo okolico oziroma na okoliške objekte. Pri tem nam lahko v veliki meri pomagajo tudi strokovnjaki, na primer arhitekti.

 

Kakšne vrste strešnikov so na voljo?

Na sploh se strešniki med seboj razlikujejo predvsem po vrsti materiala, iz katerega so narejeni. Na voljo so denimo opečnati strešniki, betonski, strešniki, ki so narejeni iz materialov rastlinskega izvora, na primer iz desk, skodel, slame, strešna kritina iz naravnega kamna, kovinska kritina. Priljubljeni so tudi strešniki iz umetne mase in ne nazadnje tudi strešna lepenka oziroma bitumenski izdelki.

Pri izbiri primernega materiala moramo imeti v mislih, da je strešna kritina nekaj, kar nam mora v prvi vrsti ponuditi čim večjo kakovost pa tudi trajnost. Uspešno mora kljubovati vsem vremenskim pogojem ter ostati nepoškodovana vsaj desetletje ali še več.

Strešniki so pika na i našemu domu

 

Pomemben kriterij pri izbiri strešnikov je tudi estetika

Prav tako pomemben kriterij pri izbiri strešne kritine je zagotovo še estetika oziroma videz. Pri tem ima ključno vlogo predvsem obstojnost barve.

Ne nazadnje pa mora biti streha prijazna tudi do okolja. Poskrbeti je treba, da strešniki ne bodo vključevali kakršnih koli strupenih primesi.

 

Izbira strešne kritine po dostopnejši ceni

Ko preverjamo, koliko bi nas stali izbrani strešniki, ugotavljamo, da cena ni odvisna zgolj od posameznega ponudnika, temveč zlasti od vrste materiala. Izbrati pa je seveda potrebno tistega, ki izpolnjuje prav vse pogoje, ki jih je treba nujno upoštevati pri izbiri.

Ves čas pa so na voljo najrazličnejše strešne kritine, ki jih ponudniki ponujajo po dostopnejših cenah.

Copyright © 2024 Odprta Slovenija. All Rights Reserved. | Catch Sketch by Catch Themes