Site Overlay

Melanin je kriv, da imam sive lase

Dober izgovor sem našla za svoje sive lase. Baje je kriv melanin oziroma pomanjkanje le tega. Vedno so govorili, da so sivi samo stari ljudje in če si videl kakšno mlajšo gospo, ki je bila že malo siva, je bilo prav čudno.

Odkar so postale popularne barve za lase, se veliko žensk barva, tako da sploh ne veš, katera je siva in katera se barva samo za to, da zamenja barvo las. Tudi jaz sem se začela tako barvati. Na melanin sploh pomislila nisem, saj je bila tudi moja mama že siva pri 27 letih. Pri 20 – ih so se pojavili prvi trije sivi lasje. Te se še da skriti oziroma jaz sem jih raje ostrigla, saj so rekli, da če izpuliš en siv las, ti zrastejo trije novi. Seveda to ni res. Sivi lasje pač rastejo več, ko si starejši. Ne pa zato, ker si enega izpuliš. Je pa za to kriv melanin, verjetno ga je z leti v telesu manj, na njegovo količino pa vpliva tudi stres in hormoni. Je pa dobro vedeti, da je za to lahko kriv melanin oziroma ne lahko, ampak, da je kriv.
Star pregovor pravi, da siv moški je šarmanten, siva ženska je pa samo stara. Kje je tu pravica. Zato so se ženske začele barvati, saj so želele biti videti še vedno mlade. Ne pa da si pri 30 – ih že čisto siva. Če bi se dalo vplivati na melanin tudi v starejših letih, bi bilo super. Nisem še zasledila, da bi obstajal kakšen način, da bi melanin dodajal telesu. Pomaga, če ješ razne vitamine in minerale, ampak to je samo kaplja v morje.

Sedaj vem, da je melanin kriv, da imam sive lase in ne več otroci in mož, ki me spravljajo v stres. No, s tem bom samo njih tolažila, da se še oni ne bodo preveč vznemirili. V resnici pa vemo, kdo je kriv, da imamo sive lase.

Copyright © 2024 Odprta Slovenija. All Rights Reserved. | Catch Sketch by Catch Themes