Site Overlay

Kako hitro se vam lahko pojavi karpalni kanal

Če ne bi karpalni kanal doletel mene, še danes ne bi vedel, kaj to sploh je. Sprva me je zapestje začelo boleti, ko sem v službi delal več kot 5 ur na računalniku. Nisem polagal pozornosti, kajti ogromno ljudi dela za računalniki tudi po 8 ur in več. Tako sem na bolečino skušal pozabiti in naprej delal svoje delo. 

A prav ta bolečina se je začela pojavljati tudi ponoči, tako mi karpalni kanal ni pustil spati, včasih so me bolele obe zapestji, ena pa še posebej. Videl sem, da se nekaj dogaja in da to ne bo kar tako minilo, kot sem jaz pričakoval. Seveda, kot vsi ostali sem šel na net pogledat, zakaj me zapestja tako močno bolijo in vsepovsod je pisalo, da je to karpalni kanal in da, če se situacija ne umiri je potrebno obiskati zdravnika. Res nisem verjel, ali pa nisem hotel verjeti, da se to dogaja meni. Naprej sem normalno hodil v službo, če me je zapestje bolelo preveč sem ga malo razgibal in lahko rečem, da je bilo boljše le za kratek čas. 

Tako sem z bolečim zapestjem delal kar en mesec, potem pa sem se le odpravil po nasvet k zdravniku, kajti prav nič drugega nisem pričakoval, kot da mi bo tudi on rekel, da tako dolgo, kot bom zdržal z bolečino pač bom, potem pa me čaka operativni poseg. Moj zdravnik mi nikoli ni bil všeč, sem že razmišljal, da bi si ga zamenjal, le časa si nikoli nisem vzel. Sam sem že po telefonu povedal, da gre pri moji roki verjetno za karpalni kanal in da bi se rad pogovoril za naprej, kam to vodi in kako to rešiti. 

Na samem pregledu nisem opravil čisto nič, kot samo to, da me je zdravnik dal na slikanje. Sedaj pa čakam na slikanje, da mi pokaže karpalni kanal, zdravnik mi ni niti povedal, kako naprej, ker je rekel, da želi prej videti izvid slike in šele potem mi bo lahko potrdil karpalni kanal, to sem vedel, a vseeno bi lahko kaj povedal.

Dodaj odgovor

Copyright © 2024 Odprta Slovenija. All Rights Reserved. | Catch Sketch by Catch Themes