153135341

Slovenski “derbi” Kajtazovič – Majerič v 1. kolu kvalifikacij

Pred dobro uro so v prostorih ŠRC Marina Portorož opravili žreb za kvalifikacije posameznic tretjega turnirja Banka Koper Slovenia Open 2007. V žrebu so bile tudi štiri slovenske igralke, naključje pa je naneslo, da se bosta že takoj v štartu pomerili Tadeja Majerič in Jasmina Kajtazovič.

Obe – Majeričeva (št. 594 na lestvici WTA) in Kajtazovičeva (št. 775) veljata za izjemno nadarjeni igralki, pri čemer ima leto dni starejša Tadeja Majerič že pozitivno izkušnjo z nastopi v Portorožu. Lani je namreč 17-letna Mariborčanka ob svojem debiju uspešno ugnala vse tri tekmice v kvalifikacijah, se uvrstila v glavni turnir, tam  pa je bila od nje v dveh nizih boljša Andreja Klepač. Obeta se torej resnično zanimiv obračun.

Od Slovenk bosta v jutrišnjih kvalifikacijah, ki se pričnejo ob 10:00, nastopili šeDiana Nakič, ki ima za nasprotnico Nemko Antonio Matic (št. 400) in Mika Urbančič, ki bo lopar prekrižala z Ano Jovanović iz Srbije, 272. na lestvici WTA, ki je v letošnjem letu osvojila tri turnirje ITF.

Slovenski nastopi:

Diana Nakič (SLO) – Antonia Matic (NEM) … centralni stadion, 2. dvoboj
Ana Jovanović (SRB) – Mika Urbančič (SLO) … centralni stadion, 3. dvoboj
Jasmina Kajtazovič (SLO) – Tadeja Majerič (SLO) … centralni stadion, 4. dvoboj

Prva nosilka kvalifikacij je Čehinja Renata Voracova.

Comments are closed.