1351361

Kajtazovičevi ni uspelo, Srebotnik – Zec Peškirič jutri ob 16:30

Francozinja Stephanie Foretz, 125. igralka na svetu je bila premočna za našo Jasmino Kajtazovič, ki je sploh prvič nastopila na WTA turnirju. Foretzova je zmagala z 1:6, 6:3 in 6:2. Z nestrpnostjo pa že pričakujemo jutrišnji dvoboj 1. kola glavnega turnirja, ko se bosta na osrednjem igrišču pomerili prva in tretja slovenska igralka, Katarina Srebotnik in Maša Zec Peškirič. Dvoboj se bo začel ob 16:30 tudi z neposrednim televizijskim prenosom na Planet TV.

Katarina in Maša se med seboj še nista pomerili, na papirju pa je velika favoritinja Srebotnikova, ki je danes trenirala z Rusinjo Vero Zvonarevo. Nasploh se 26-letna Velenjčanka v Portorožu letos odlično počuti, je zelo sproščena in komaj čaka, da bo stopila na igrišče. “Ne glede na to, da igram z Mašo, jemljem ta dvoboj kot vsakega drugega. Seveda grem na zmago in upam, da mi bo uspelo pokazati čim boljšo igro,” je včeraj žreb komentirala Kata.

Maša Zec Peškirič, ki je v zadnjih dveh dneh tudi že preikusila igrišča in podlago, je po manjših težavah z nogo, nared. Za 20-ltno Gorenjko bo to že tretji nastop na Odprtem prvenstvu Slovenije v tenisu, leta 2005 se je uvrstila v drugo kolo, medtem ko je lani izpadla že na štartu.

Dvoboje 1. kola glavnega turnirja bosta na sorednjem igrišču odprli zmagovalka leta 2005, Čehinja Klara Zakopalova in Rusinja Elena Likhovtseva ob 11:00 uri. Za njima bo sledil prav tako zelo zanimiv obračun med Hrvatico Jeleno Kostanić Tošić in Rusinjo Vero Zvonarevo, 5. nosilko turnirja. Po “slovenskem derbiju” pa se bosta v poznih popoldanskih, zgodnjih večernih urah promerili še prva nosilka, Francozinja Tatiana Golovin in Američanka Lilia Osterloh.

Na igriščih št. 1 in 2 se bodo ob 10:00 začeli dvoboji odločilnega 3. kola kvalifikacij, ki jim bodo sledile tekme v dvojicah. Nastopilo bo vseh sedem Slovenk, med njimi tudi Polona Hercog v paru z Avstrijko Sybille Bammer inAndreja Klepač, ki se je v New Yorku dogovorila z Rusinjo Eleno Lihkovtsevo.

 

Comments are closed.